2012 New York City

Wat een enorme drukte! En hoe opvallend schoon en goed onderhouden zijn de parken en plantsoenen. In enorm contrast met de slechte staat van wegen en bruggen. Private Stichtingen die grote donaties ontvangen van filantropen en vermogende bedrijven zorgen voor groenaanleg en onderhoud. De City levert soms een kleine bijdrage. De parken zijn dus prive maar overdag wel openbaar toegankelijk.

De lijst met de drie ‘high-lights’ (the High Line, Brooklyn Bridge Park en Hudson River Park) die we voor vertrek hadden opgesteld, kan met zeker vier projecten worden uitgebreid:
– Teardrop Park met indrukwekkend hoge stenen ‘Wall’
– Pier 15 is een complex gestapeld park op een pier
– River Side Park South heeft een eigen karakter door gehandhaafde havenrelicten
– Erie Park is gefinancierd en wordt onderhouden door Ikea, ook dat kan!
Een aantal oudere projecten zoals de prachtige stedelijke ruimte van het 19e eeuwse Bryant Park, het wereldberoemde vestpocketpark Paley en natuurlijk het Central Park dat de laatste jaren een fantastisch mooi natuurgebied is geworden, maakten deze excursie helemaal onvergetelijk.

New York City review 2012
Terugkijken is nagenieten. En dat hebben we alle 27 met groot enthousiasme gedaan: in de vorm van unieke en persoonlijke reisverslagen. Naast prachtig beeldmateriaal bevat dit 145 pagina’s tellende boekje ook studies en beschrijvingen van de typisch New Yorkse karakteristieke watertanks, dogs-runs, boomsoorten en houtgebruik in de buitenruimte.

Dit bericht is geplaatst in Excursies. Bookmark de permalink.