2013 Vlaanderen

In de openbare ruimte is in Vlaanderen veel geinvesteerd. Er wordt overwegend vlakke natuursteen gebruikt in de goed gedetailleerde ontwerpen die secuur zijn uitgevoerd. Het domein van de auto is enorm teruggedrongen ten gunste van de voetganger. Er zijn veel meer parkeergarages dan in Nederland. De binnenstad van Mechelen leek ’s nachts zelfs onheilspellend en onbewoond zonder auto’s op straat.
Op alle fronten wil men in Belgie kwaliteit boven kwantiteit. De bestaande traditie van de tuinarchitectuur en architectuur vormt hiervoor een stevige basis. De buitenlandse bureau’s die hier werk(t)en en de Vlaamse Bouwmeesters dragen hier aan bij.
Er dient zich een een nieuwe generatie landschapsarchitecten aan!

Reactie van deelnemer
Wat een leuke bijeenkomst was de reunie van onze Vlaanderen reis! Het review boek is een prachtige professionele en inspirerende uitgave geworden. De foto’s in combinatie met het boek vormen een onuitputtelijk archief: mooie beelden, bespiegelingen en kritieken maar ook mooie herinneringen aan de enthousiaste groep deelnemers.
Ginette Blom op LinkedIn

Op de gezellige reunie van de Vlaanderen excursie op het bureau van Karin in Amersfoort, is het reisverslag Vlaanderen review gepresenteerd. Wederom met van vrijwel iedereen supermooie foto’s, achtergrondinformatie en diverse beschouwingen.

Dit bericht is geplaatst in Excursies. Bookmark de permalink.