2017 Manchester – Liverpool

We kunnen terugkijken op een heel gezellige excursie. Regenbuien (type “shower”) waaiden gelukkig snel over. We zagen mooie projecten die helaas slecht werden onderhouden. Kregen tijdens stadswandelingen uitgebreide toelichtingen van uiterst aardige Engelse collega‚Äôs. We zagen heel verschillende delen van Manchester. Wijken met oude en vervallen pakhuizen; 19e eeuwse trekvaarten waarbij het water ons om de enkels spoelde vanwege opengaande sluisdeuren; veel ontwikkelingsgebieden met spiegelende torens en een nieuwe woonwijk met laagbouw rond een park tussen twee trekvaarten. 
In Liverpool waren we onder de indruk van de enorme schaal van het waterfront met lege dokken. Een historisch universiteitsgebied waar nieuwbouw en autovrije straten goed waren ingepast. En we genoten van de prachtige beplantingsplannen in Trentham Gardens en de hellingen met wilde bloemenmengsels in het Everton park van Liverpool.  

Reacties van deelnemers
Wat een stoere reis was het! Toen ik de foto’s van mijn camera haalde kwam het echt goed terug. Twee bijzondere steden met een eigen karakter. De nattigheid gaf er nog een ’typical English’ sfeertje aan…. Heel veel dank voor de fantastische organisatie!  
Anneke Coops.

Dit bericht is geplaatst in Excursies. Bookmark de permalink.